30 listopada 2017 r. w ZS nr 2 CKU w Pyrzycach odbył się "Dzień naleśnika".
Uczniowie z klas: II TŻiUG i II kucharz sporządzili na zajęciach praktycznych, prowadzonych przez panię: Agnieszka Maciejską, Anetę Masternak, Annę Bogusz, Ilonę Puzerewską i Aleksandrę Huczek, zakąski zimne i gorące na bazie ciasta naleśnikowego.
Do akcji przyłączyła się również pani Joanna Pniewska w raz z Samorządem Uczniowskim, która odpowiadała za przygotowanie dekoracji.
Przedsięwzięcie to było okazją do zaprezentowania dla społeczności szkolnej posiadanych przez uczniów umiejętności gastronomicznych oraz zdobycia cennej wiedzy niezbędnej do wykonywania zawodu.
W czasie długiej przerwy na głównym holu szkoły nauczyciele i uczniowie pozostałych klas mieli możliwość spróbowania naszych wyrobów.
Serdecznie dziękujemy uczniom za zaangażowanie w organizację tego przedsięwzięcia oraz ich rodzicom za zakup surowców, bez których ten dzień by się nie odbył.