30 listopada 2017 r. w ZS nr 2 CKU w Pyrzycach odbył się "Dzień naleśnika". 

Uczniowie z klas: II TŻiUG i II kucharz sporządzili na zajęciach praktycznych, prowadzonych przez panię: Agnieszka Maciejską, Anetę Masternak, Annę Bogusz, Ilonę Puzerewską i Aleksandrę Huczek, zakąski zimne i gorące na bazie ciasta naleśnikowego. 

Do akcji przyłączyła się również pani Joanna Pniewska w raz z Samorządem Uczniowskim, która odpowiadała za przygotowanie dekoracji. 

Przedsięwzięcie to było okazją do zaprezentowania dla społeczności szkolnej posiadanych przez uczniów umiejętności gastronomicznych oraz zdobycia cennej wiedzy niezbędnej do wykonywania zawodu.

W czasie długiej przerwy na głównym holu szkoły nauczyciele i uczniowie pozostałych klas mieli możliwość spróbowania naszych wyrobów. 

Serdecznie dziękujemy uczniom za zaangażowanie w organizację tego przedsięwzięcia oraz ich rodzicom za zakup surowców, bez których ten dzień by się nie odbył. 

 

     

Projekt „Nasza pierwsza spółdzielnia” współfinansowany jest ze środków
Programu Fundusz Inicjatyw Obywatelskich oraz
Narodowego Banku Polskiego w ramach programu edukacji ekonomicznej